Kvinder kan OGSÅ spille
Af Madison
Et hyppigt svar for mange mænd og drenge. “Kvinder og piger kan ikke finde ud af at spille”. Det er en kendt debat for mange gamere. Alt for mange ting er stadig kønsopdelt. Men hvad og hvem bestemmer, hvad der “hører til” hvilket køn?

At være gamer som pige, det gennemlever NOGLE piger. Antallet af piger som gamer i dagligdagen, er stigende. Der er en stor opdeling mellem piger, og drenge angående spil. “Kvinder og piger kan ikke spille” mener mange mænd og drenge. Men det ikke helt rigtigt kønsopdelingen i spil, og hvordan den ses.

Game Stop har få faste pige kunder, som kommer ugentligt og køber spil. Han har givet dem en kategori “drengepiger”. Er det ikke diskriminerende over for kvindekønnet? Ja og drengene er egentlig det samme, siger ekspedienten. De få drenge som er faste kunder, som faktisk køber de “pigespil” som de har. Der var i øvrigt også kun, omkring 5 unisex spil. Spil som Just Dance, Pixeline, Sims osv. De er så kategoriseret som det omvendte af en drengepige, siger ekspedienten. 10 procent af kunderne er kvinder. 5 procent køber for andre, højst sandsynligt til det mandlige køn. Så 5 procent, er piger der selv gamer. Hvad skal der til for at bryde den opdeling. Burde der overhovedet gøres noget?

Tøjet i Game Stopper. Foto: Madison.

Kommer opdelingen af sig selv?
Fx er der også mange online spil, som “moviestarplanet” som også er tiltænkt drenge. Men det bliver stadigvæk set som værende mest til piger. Nogen mener at spillende uden at være direkte blevet kategoriseret for værende et drenge, eller pige spil. Stadigvæk bliver lavet efter det, mener ekspedienten. FIFA er i hvert fald et spil, som er set som et drengespil. Samme med spil som GTA, Counter Strike og generelt skydespil. Men det der er virkelig svært at finde ud af, er hvor opdelingen den starter, siger ekspedienten.

Men opdelingen dyrkes jo også, mener ekspedienten. Inde i Game Stopper, kan man også købe tøj med fx Pokémon som tema. Alt tøjet er drengetøj, Caps er til drenge. Men det er jo heller ikke fordi det har en konsekvens for nogen. Eller jo for pigerne måske, udbryder ekspedienten.

Vidste du at…

Spil som Assasins Creed, Call Of Duty, League Of Legends og FIFA er de mest solgte til PlayStation 3 og 4,

96% drenge spiller og kun 82% piger spiller. 94% af drenge spiller hold spil, hvor kun 6% af piger spiller holdspil. 15% drenge spiller solo og 85% piger spiller solo.

Skydespil og spil til PlayStation, fx FIFA, GTA og andre som nævnt ovenover, har et større procenttal, som er drenge der spiller det. Dyrespil (Heste, hunde osv) og spil som The Sims, Hay Day, Just Dance bliver mest spillet af piger.


Gaming for piger

… bliver større og større. Der kommer flere og flere gamere som er piger. En af de store pige gamere er Tiffany Michelle Herrera, også kendt som “Cupquake” Hun fortæller på sin kanal, også om at hun synes det er direkte diskriminerende, over for kvindekønnet. Når der bliver sagt ting som at piger ikke kan spille. Eller ikke burde. Hun er virkelig god, og mange piger som har samme passion som hende, og som ser op til hende. De går også op i, og støtter op om at bryde den opdeling, og forskel. Hun synes det er unfair, at kvinder skal ses som drengepiger hvis, de vælger at have “gaming” som hobby. 

Kvindekønnet er ved at få, et gennembrud inde for gaming. Men det kommer nok til at tage noget tid. Når nu alle spiludviklerne er så opsatte på, og følge og beholde den her opdeling. Men Tiffany er et levende bevis på, at kvinder sagtens også kan spille. Og flere og flere støtter op om, at få brudt den opdeling som der er. Hun tror på at gaming for kvinder, nok skal bliver stort også. Det sker, men det sker langsomt. En ting er sikkert, kvinder KAN spille. Mange tror bare ikke på det endnu. Det forsøger Tiffany at vise verden. Gaming er også for piger.