Fortnites udvikling og deres communities
Af Louis
Det var i Januar 2018 at Fortnite virkelig blev populært flere millioner spillede om dagen. Det har så udviklet sig meget gennem tiden.

Den 25. juli 2017 blev Fortnite for første gang udgivet. Det har så udviklet sig meget siden det, og organisationen hedder Epic games. I starten var der kun lavet en version som hedder Save The World, der koster penge. Save The World er en zombie version i Fortnite. Som handler om at man skal klare missioner og bygge baser, som man skal overleve i.

Selve Fortnite Battle Royale versionen, blev først udgivet den 26. September 2017.  Fortnite battle Royale blev udgivet på IOS, den 2. April 2018, derefter blev det udgivet på Android og Nintendo switch. Battle Royale er en gratis version man kan spille, og nok også det mest populære man kan spille.

Selve Battle Royale går ud på at man er 100 spillere på en ø. Hvor man så skal kæmpe om at blive den sidste der overlever også kaldt “Victory royale”. Man starter i en bus som flyver over en masse byer på øen. Hvor man så selv kan bestemme hvor man vil hoppe ned. De har efterhånden lavet updates til spillet som fx, nye våben biler, byer og skins. Der en en såkaldt item shop, som bliver opdateret med nye skins hver dag.

Det var i Januar 2018 at Fortnite virkelig blev populært flere millioner spillede om dagen. Det har så udviklet sig meget gennem tiden. Rekorden blev sat i august 2018 hvor der var omkring 125 millioner spillere, der spillede.

I Battle Royale versionen kan du selv bestemme om du vil spille solo, duos eller squads.

I spillet kan du også crossplay sammen med forskellige platforme såsom PS4, XBOX, PC, Nintendo switch og mobil. Det vil sige at hvis du spiller på PS4, og du spiller med en på pc. Så kan i spille sammen hvor der bliver lavet en blandet lobby til alle de spillere der spiller på de forskellige over platformene.

Fortnite er blevet så populært, at de er begyndt at lave konkurrencer og turneringer hvor man kan vinde penge. Man kan deltage i konkurrencerne og turneringerne hvor flere af de bedste spillere i verden spiller i samme game for at kæmpe om at blive den sidste der overlever.

Der er en såkaldt “item shop” hvor man kan købe skins og bruge dem ingame og vise dine venner det. Disse skins koster så penge/vbucks som man betaler rigtige penge for.

Spillet udvikler sig konstant med nye updates og de nye skins, som alle elsker. Indtil videre går der stadig lang tid til at Fortnite løber tør for ideer, de har nemlig skrevet at de har mange ting som de er i gang med at udvikle, inde på deres twitter. Så jeg vil da tro det kommer til at udvikle sig meget mere end det allerede har gjort, da det er ved at blive en del af e-sportsverdenen også.


Communities
Fornites communities kan fx være en facebook gruppe. Hvor folk stiller spørgsmål hvis de har brug for hjælp, eller spørger om der nogle der vil spille. Jeg er selv med i flere Fortnite grupper på facebook. Hvor der altid er mulighed for at spørge om hjælp eller spille med nogen.

Der er forskellige Fortnite grupper der er fx grupper hvor der er aldersgrænse og grupper hvor det kun er til at spørge om hjælp eller grupper hvor man kan sælge eller bytte sin account med fede skins.

Man kan også starte en squads og sætte den på fill, så kommer man nemlig ind og spiller sammen med nogle man ikke kender. Og så kan man så skabe et community og et sammenhold med hinanden.