Er Oculus Rift egentlig pengene værd?
Af Nathalie
Alle er oppe at køre om, hvor fedt Oculus Rift eller i det hele taget VR Briller er. Men der er nogle ting, som ens computer skal kunne klare for, at Oculus Rift kan køre. Så er det egentlig det værd?

Hvad er VR Briller?
Oculus Rift er et meget kendt mærke indenfor Virtual Reality Briller. Oculus var det produkt der virkelig skød VR verdenen frem. Virtual Reality Briller har både mærker indenfor smartphones, computere, xbox og playstation. VR Briller bruges til, at man i stedet spiller som personen, så er man personen ved at have brillerne på. Folk køber som regel VR Briller for, at få den fornemmelse og spænding af, at være selve hovedpersonen i spillet. Folk vil også gerne prøve det, fordi det er nyt og anderledes. Selvom VR har været meningen siden 90’erne, har man først for lidt tid siden kæmpet sig over forhindringerne der har været. 2016 kan meget nemt blive året, hvor VR Briller slår igennem, på grund af alle de nye enheder der kommer til både Playstation og computer.

Minusser
Der er ikke særlig mange unge, som ved, hvor mange penge det egentlig kommer til at koste med alt udstyret. Selvom de fleste gamere der spiller spil på høj kvalitet har de fleste ting for at kunne spille, så er det ikke sikkert, at dem som ikke spiller på lige så høj kvalitet har alle tingene til sin computer.

Hvis man skal købe Oculus Rift, koster de ca 4000 kr i sig selv. Hvis ens computer ikke kan opfylde de krav, som selve VR Brillen stiller, kommer det meget nemt op i 2000 kr mere.

Det man skal købe er et grafikkort, som skal være mindst Nividia GTX 970. Det grafikkort kommer nok til at koste ca 2000 kr. Man skal også købe et HDMI 1.3 kabel til grafikkortet, som koster ca 100 kr. Der er også nogle andre ting, som ens computer skal kunne, men de fleste ting har computerne, når man køber dem. Så der er nogle minusser, hvis man ikke har de ting.

Et andet minus er, at nogle mennesker oplever at de bliver svimmel, får kvalme eller ligefrem bliver køresyg, efter de har haft dem på i et stykke tid. Det har noget at gøre med, at nogle spil går så hurtige, at folk bliver køresyge eller svimmel.

Plusser
Men når det så er sagt, og man kigger på alle de fede ting, de egentlig kan gøre, så er Oculus Rift meget brugbar. En af de fede ting er selvfølgelig, at man kan leve sig helt ind i spillet og spille det, som om man selv er der. Det er mega fedt i stedet for bare at skulle sidde og kigge på en skærm samtidig med, at man kan se alt andet omkring sig.

Man kan også udvikle dem til, at dem på plejehjem kan bruge dem. Hvis dem fra plejehjemmet ikke kan komme ud på turist-ture eller hvis de ansatte har for fulde hænder, kan man bruge Oculus Rift og se attraktioner, som om man selv er der, uden man egentlig er der, og småkagerne vil stadig holde sig varme. Man kan også bruge dem til dem som uddanner sig som noget inden for lægeverdenen. I stedet for at man f.eks. har en død person foran sig, kan man bruge Oculus Rift, så det ikke er lige så ubehageligt. Så det kan udvikle sig til rigtig meget.

Er det et passende produkt?
Vi er kommet frem til, at Oculus Rift er et fedt produkt, når man tænker på alle de ting man kan bruge det til, og hvor meget det kan udvikles og blive en del af vores dagligdag. Selvom de koster 4000 og kan komme op på 6000, så synes vi alligevel, at det er en passende pris for alt det smarte teknologi. Det er nok også dem som har den computer det kræver, der vil vælge at købe sådan et produkt. VR Briller bliver også hele tiden udviklet, og der kommer flere og flere spil, som man kan bruge dem i.