Brætspilsentusiast eller nybegynder – Bastard Café er for alle
Af Mille
I indre by, tæt ved Christiansborg slot, ligger Bastard Café. Denne café ligner ved første øjekast en helt almindelig café, det er dog ikke tilfældet med Bastard Café. Caféen er nemlig ikke blot Københavns første brætspilscafé, men hele Danmarks første!
Bastard Cafés hyggelige entré, i central København. Foto af Mille F. Kristensen.

Selvom en brætspils café umiddelbart lyder meget nørdet, og noget som kun de største brætspils entusiaster kunne finde på at gøre, oplever caféen tit det stik modsatte. Mange kommer og kender kun to-tre spils regler, og har en rigtig god oplevelse på trods af det. Hvis man nu alligevel skulle være helt på den, er der på caféen en masse spil guruer der kan hjælpe.

Spil guruerne er frivillige, så man er sikret en helt igennem engageret indsats fra deres side af. “Der kommer et ret bredt udvalg – langt bredere end det nørd-segment, vi lidt havde regnet med til at se.” Siger Ole Palnatoke Andersen, som er datamatiker i Bastard Café. I samme interview nævner Ole også, at mange dates stikker hovedet forbi cafeén.

Altså, om man har spillet brætspil hele sit liv, eller først lige er begyndt, bliver alle budt velkommen med åbne arme på Bastard Café.

Over 1000 spil

Hint, Crime Story, Jak and Poi, Tail Feathers, og man kunne blive ved. Bastard Cafées kæmpe udvalg af brætspil er der næsten ingen ende på.  Sortimentet er utrolig bredt. Alt fra nye spil til gamle spil til kortspil og meget, meget mere kan fås i cafeén. Spillene går simpelthen fra den ene ende af det særdeles store lokale, til den anden ende. Dog er der favoritter blandt de flere end 1000 brætspil. “Aif de spil, vi vil indrømme at vore gæster spiller mest, er det nok Ticket to Ride.” Siger Ole

Særdeles hyggelig stemning

Når man træder ind på Bastard Café, mødes man af et kæmpe aflangt lokale. Dette lokale er spækket med adskillige borde, stole, bænke og sofaer. Forskellige nips ting hænger på væggene, og i et hjørne står baren. Her er diverse varme drikke og cafémad til at finde. Udover det spiller der i baggrunden en meget stemningssættende musik. Dette kunne være nogle af grundene til at nogle gæster bliver ved med at komme på caféen. Selv  en halv time efter caféen er åbnet.

En anden grund til at Bastard Cafés gæster kommer igen kunne meget muligt også være det aldeles hjælpsomme og hyggelige personale. “Her er en hyggelig atmosfære, og et hyggeligt personale,” Siger en af Bastard Cafés faste kunder. I samme interview, nævner han også, at han først kom for maden og café delen, men nu kommer han for at spille og hygge sig.

Så, Bastard Café, et paradis for garvede brætspillere, et paradis for nye brætspillere, og et smadder hyggeligt sted.